Diota helpt Dassault Systèmes aan virtual twin expertise

Dassault Diota

Dassault Systèmes heeft Diota overgenomen, een ontwikkelaar van softwareoplossingen voor montagehulp en kwaliteitscontrole bij productie en operations. Dankzij de overname wordt het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes uitgebreid met direct bruikbare virtual twin-ervaringen op de werkvloer.

Klanten in de lucht- en ruimtevaart, defensie, industriële apparatuur, en de transport- en mobiliteitsindustrie kunnen hierdoor hun prestaties van complexe industriële processen optimaliseren en hun operationele efficiëntie verder verhogen.

Digitalisering bedrijfsprocessen

Diota is opgericht in 2009 in Frankrijk. Het ontwikkelt softwareoplossingen voor digitaal ondersteunde werkprocessen en digitale robotinspectie die industriële bedrijven helpen hun bedrijfsvoering verder te digitaliseren. Denk hierbij aan het gebruik van geavanceerde technologie als interactieve 3D, Augmented Reality, Computer Vision, Artificial Intelligence en Deep Learning. Deze oplossingen verbinden backoffice engineering aan on-site operaties die verantwoordelijk zijn voor de productie en het onderhoud van producten. Dit zorgt voor een hogere productiviteit, verbeterde productkwaliteit en geoptimaliseerde begeleiding en veiligheid van het personeel.

Meer dan honderd bedrijven gebruiken de oplossingen van Diota in zestien landen, waaronder BAE Systems, Dassault Aviation, Iveco, Latécoère, Naval Group, Orano, Safran, Stellantis en Thales Alenia Space.

Virtual twins

Dassault Systèmes zal de oplossingen van Diota integreren in zijn Delmia-applicaties. Deze oplossingen worden gebruikt voor het gezamenlijk en virtueel modelleren, optimaliseren en uitvoeren van productieprocessen, logistieke services en supply chains. Bedrijven kunnen hierdoor meer intelligentie en verbeterde besluitvorming aan hun producten en diensten toevoegen.

De combinatie van Delmia en Diota zal het gebruik van digitale mock-ups en de bijbehorende digitale processen voor productie verbeteren. Dit is mogelijk doordat de geleverde interactieve oplossingen een virtual twin kunnen verbinden met gegevens uit de echt wereld. Klanten zijn hierdoor in staat om zeer complexe operaties in één keer goed uit te voeren. De virtual twins dienen onder meer als kwaliteitsreferentie om continu verbeteringen toe te passen, de traceerbaarheid te verbeteren en te profiteren van intellectueel eigendom.

 

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom automatisering?

 

 

of