Eerste nummer AutomationNL verschenen

Cover AutomationNL 1-2022

Op 27 september is het eerste nummer verschenen van AutomationNL, een nieuwe uitgave van vakuitgeverij Alea Publishers. Met AutomationNL is er een nieuw mediaplatform in Nederland bijgekomen dat zich volledig richt op industriële automatisering en procestechnologie.

"Digitalisering is cruciaal voor de toekomst van de industrie. Want alleen dan kunnen we interne processen stroomlijnen en verder verbeteren en kunnen we die processen op slimme manieren koppelen aan de buitenwereld: met partners, met toeleveranciers, met verkoopkanalen en niet in de laatste plaats: met klanten", schrijft hoofredacteur Robbert Hoeffnagel in zijn voorwoord bij de eerste uitgave van AutomationNL.

Digitalisering komt met de nodige uitdagingen, stelt Hoeffnagel. Eén daarvan is cyber security, maar er zijn er meer. "Wie eenmaal serieus digitaliseert, ‘zwemt’ al heel snel in data. Hoe maak je daar nuttige en bruikbare informatie van?" De omgang met dergelijke 'data lakes' is een van de onderwerpen die AutomationNL de komende tijd verder zal uitdiepen.

Naast digitalisering zijn industrial automation, process technology en vision & robotics de andere drie hoofdthema's in de redactionele formuler van het nieuwe vakblad. "We gaan veel nieuws brengen (heeft u onze website al gezien: www.automationnl.nl?) Maar natuurlijk ook achtergrondverhalen over nieuwe technologie, nieuwe ideeën, mooie praktijkverhalen en uiteraard ook opinies en visies", aldus Hoeffnagel.

Suggesties zijn welkom

De lezers van het vakblad kunnen daar zeker bij helpen. Heeft u interessante berichten, nieuwtjes of (suggesties voor) praktijkvoorbeelden, klantverhalen en dergelijke? Laat het weten via
robberthoeffnagel@aleapublishers.nl

Verspreiding op WoTS

Het thema van het eerste nummer van AutomationNL is WoTS 2022. Tijdens deze vakbeurs over de World of Technology & Science, die van 27 t/m 30 september plaatsvindt in de Utrechtse Jaarbeurs, kunt u gratis een exmplaar van AutomationNL meenemen. We zijn benieuwd naar uw reactie!

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom automatisering?

 

 

of