Helmholtz presenteert plus-variant WALL IE firewall

6 maart 2023 redactie AutomationNL Helmholtz Benelux

Het gebruik van Profinet, Ethernet/IP en andere industriële OT-netwerken is de standaard binnen de industriële automatisering. Deze netwerken bieden voordelen ten opzichte van veldbussen bij de integratie met het IT-domein. De nieuwe gateway WALL IE PLUS van Helmholtz dient als verbindingspunt voor het OT-netwerk.

Het is tegenwoordig heel eenvoudig om een OT-netwerk te koppelen aan andere ethernet netwerken. Ook is data vanuit een hoger gelegen IT-netwerk eenvoudig op te halen. Het bijkomend gevolg hiervan is echter dat de netwerken steeds groter worden. Om problemen op het OT-netwerk te voorkomen is het belangrijk dat deze netwerken autonoom blijven. Hierdoor kan stilstand wprden voorkomen wanneer er problemen zijn op andere installaties of netwerken.

De 'WALL IE PLUS' biedt 8 poorten met een overdrachtssnelheid tot 1000 Mbit/s. Dankzij deze hoge overdrachtssnelheid kunnen nu ook machines en systemen met videocamera’s of IPC’s op het fabrieksnetwerk worden aangesloten.

De WALL IE PLUS  biedt net zoals de WALL IE de NAT-modus. Hiermee kunnen machines in het fabrieksnetwerk worden geïntegreerd zonder dat het IP-adres van de machine hoeft te worden gewijzigd. De NAT-modus wordt gebruikt om dataverkeer tussen verschillende netwerken door te sturen. Het maakt adresvertaling mogelijk en gebruikt firewallregels of pakketfilters om de toegang tot het onderliggende automatiseringsnetwerk te beperken.

Essentiële kenmerken WALL IE PLUS

  • Overdrachtssnelheid tot 1000 Mbit/s – 1Gbit/s
  • Toegangsbeperking door pakketfilter: IPv4-adressen, protocol (TCP/UDP/ICMP), poorten, MAC-adressen
  • Vermindering van netwerkbelasting door broadcast- en multicast-filtering
  • DHCP-server (LAN)/DHCP-client (WAN)
  • Configureerbare netwerkpoorten (vrije toewijzing aan het LAN- of WAN-netwerk)
  • Eenvoudige configuratie via de webinterface

Altijd op de hoogte blijven?