High Power frequentieregelaars van Control Techniques

Unidrive Frame 12

Nidec Netherlands is de Nederlandse vertegenwoordiger van het merk Control Techniques en biedt aandrijfoplossingen voor alle mogelijke High Power applicaties. De frequentieregelaars zijn luchtgekoeld en compact van formaat.

Als het gaat over frequentieregelaars met high power dan bedoelen we frequentieregelaars in de range van 132 kW tot en met 2,8 MW. Control Techniques heeft voor deze toepassingen verschillende compacte, luchtgekoelde frequentieregelaars op voorraad in Sliedrecht. Zo is er een 500 kW frequentieregelaar beschikbaar met een behuizing van slechts 400 mm breed.

Control Techniques biedt verschillende High Power oplossingen.

Drive Freestanding (DFS). De Drive Freestanding is een frequentieregelaar (90 kW – 2,6 MW) die vrij is neer te zetten in een technische ruimte of naast uw machine of applicatie. De DFS is ook geschikt voor samenbouw met MCC. De DFS is een gebruiksklare frequentieregelaar in systeemkast met een sokkel van 100 mm en inclusief snelle zekeringen, hoofdschakelaar, display met Real Time Clock op de voorzijde en dakventilator met thermostaat.

Unidrive Frame 12. De Control Techniques Unidrive Frame 12 regelaar is een frequentieregelaar met een vermogen van 500 kW in één behuizing. Het is ook de lichtste 500 kW regelaar op de huidige markt. De 500 kW regelaar is slechts 400 mm breed. Voor veel gebruikers vereist het ontwerpen en bouwen van een schakelkast met high power diepgaande interne engineering expertise. De Unidrive Frame 12 regelaar kan worden geïnstalleerd in een standaard schakelkast die zowel de module als de accessoires kan herbergen.

Unidrive M700. De Unidrive M frequentieregelaar (0,25 kW– 2,8 MW) is een multifunctioneel. De Unidrive M biedt betere en hogere prestaties van uw machine en een flexibel ontwerp door de geavanceerde regelstrategie die geschikt is voor standaard draaistroom-, -permanentmagneet-, servo- en lineairmotoren voor zowel Open Loop als Closed Loop.

Losse vermogensmodules

Naast het gebruiksklare DFS concept zijn er ook losse vermogens modules van de M700 klasse beschikbaar. Met deze universele frequentieregelaars kan een volledig eigen systeem worden geconfigureerd en samengebouwd in een schakelpaneel naar keuze. In totaal kunnen tien frequentieregelaars/vermogensmodules worden gekoppeld waarbij deze zich naar de motor toe gedragen als één frequentieregelaar. Het zeer brede spanningsbereik maakt deze high power regelaars inzetbaar in vele toepassingen en in vele regio’s wereldwijd met afwijkende spanningen ten opzichte van hetgeen in Nederland gebruikelijk is.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom automatisering?

 

 

of