Routeco en WPI presenteren demomachines op WoTS

WPI-Routeco

Tijdens de vakbeurs World of Technology & Science (WoTS), die van 27 t/m 30 september in de Utrechtse Jaarbeurs plaatsvindt, laten Routeco/WPI en Rockwell Automation twee in eigen beheer ontwikkelde demomachines voor de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie zien.

Het gaat om een ‘Smart Accurate Depositing Machine’, waarin verschillende nieuwe technologieën worden toegepast. Daarnaast is er op de stand aandacht voor de Independent Cart Technologie, een motionsysteem dat gebruik maakt van magnetische voortstuwing.

Smart Accurate Depositing Machine

Routeco en Wiegers Process Innovation (WPI), dat machines voor de voedingsmiddelenindustrie bouwt, hebben vorig jaar in eigen beheer een ‘Smart Accurate Depositing Machine’ ontwikkeld, die met grote precisie vullingen zoals karamel, jam, crème, pindakaas of een yoghurtlaagje op koekjes kan plaatsen. Bij de ontwikkeling en de besturing van de machine worden onder meer remote access oplossingen van Ixon, augmented reality met Emulate 3D van Rockwell Automation en de Microsoft Hololens ingezet. 

MagneMover-systeem

Op de Routeco-stand is ook het 'MagneMover-systeem' van Rockwell Automation te zien. Het maakt gebruik van magnetische loopwagens, waarmee flexibele verpakkingslijnen kunnen worden gebouwd. Dankzij de magnetische voortstuwing kunnen de afzonderlijk aangestuurde wagens snel en met hoge precisie starten en stoppen en dankzij vooraf geconfigureerde bewegingsprofielen kan de machine heel snel op andere producten omschakelen. Het systeem is vooral een oplossing voor fabrikanten die werken met een groot assortiment in steeds meer verschillende verpakkingsvormen.

Routeco en Rockwell Automation zijn te vinden op stand A006 in hal 11 van WoTS 2022. In deze hal is de World of Motion & Drives ondergebracht, waar de nadruk ligt op industriële automatisering en besturing.  

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom automatisering?

 

 

of