Schneider Electronic toont innovaties op Innovation Summit

Innovation Summit

Op de Innovation Summit voor de industrie en het energienetwerk in Nederland, die plaatsvindt in Cuijk op 21 en 22 september, toont Schneider Electric verschillende innovaties met als centraal doel om de weg naar netto-nul CO2-uitstoot te versnellen.

"De Innovation Summit is bedoeld om verschillende toonaangevende innovaties op zowel software- als hardwaregebied te tonen aan een groot publiek, van paneelbouwers en system integrators tot machinebouwers. Het Inspyrium, de groenste eventlocatie van Nederland, biedt hier de uitgelezen kans voor”, zegt Ilse Kremer, Global Marketing Manager Benelux van Schneider Electric. 

De Franse specialist in de digitale transformatie in energiebeheer en automatisering toont ook de bekroonde SM en RM AirSeT™ voor de Nederlandse markt. De RM AirSeT™ is de nieuwste toevoeging aan de groeiende familie van SF6-vrije middenspanningsschakelaars. De nieuwste groene en digitale oplossing aangedreven door zuivere lucht stelt industrie, gebouwen, datacenters en nutsbedrijven in staat om de impact op het milieu te verminderen en het onderhoud en de werking te optimaliseren.

Net-nul komt in zicht

SM AirSeT maakt deel uit van Schneiders assortiment SF6-vrije MV-schakelaars, waaronder ook RM AirSeT - een secundaire gasgeïsoleerde (GIS) Ring Main Unit (RMU) voor netbeheerders die binnenkort gelanceerd wordt; en GM AirSeT – een primaire GIS voor meer veeleisende toepassingen, volgt zo spoedig mogelijk. Met deze oplossingen zet Schneider Electric zijn missie voort om organisaties te helpen net-nul te bereiken door middel van innovatieve, groene producten. 

“De SM en RM AirSet zijn belangrijke innovaties op het gebied van middenspanningsinstallaties en schakelapparatuur," zegt VP Power Systems Alexandre Golisano. “In plaats van SF6-gas, een broeikasgas 23.500 keer sterker dan C02, wordt er zuivere lucht gebruikt. Dit is in overeenstemming met de doelstelling van Schneider Electric om tegen 2025 voor alle productassortimenten een alternatief voor SF6-gas voor te stellen."

Tekort aan mensen opvangen

"De industrie is in constante verandering en zoekt naar manieren om te verduurzamen," zegt Sander van Dasselaar, VP Industry BeNe bij Schneider Electric. "Digitale oplossingen zijn de snelste manier om het tekort aan mensen op te kunnen vangen en te blijven innoveren. De Lexium MC Multicarrier en EcoStruxure Automation Expert zijn daar goede voorbeelden van. Een ander voorbeeld is de upgrade van motormanagementoplossingen die energiebesparing in de industrie verder mogelijk maken; energiemonitoring is daarbij een belangrijke en eerste stap. Het Unified Operations Center van Aveva is een concreet voorbeeld van in de praktijk bewezen software."

Voor de sessie die Schneider Electric organiseert tijdens de Innovation Summit zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Inschrijven is verplicht.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom automatisering?

 

 

of