Smart Palletizer vergroot efficiëntie bij stapelen van artikelen

Smart Palletizer

Smart Robotics lanceert drie nieuw ontwikkelde versies van haar Smart Palletizer. De cobot-gebaseerde palletiseermachine is ontworpen om het stapelen van dozen te optimaliseren. De cobot is zeer gebruiksvriendelijk en maakt het palletiseren in magazijnen een stuk efficiënter.

Op 8 september kondigde Smart Robotics, wereldleider in magazijnautomatisering en robotica, nieuwe versies van de Smart Palletizer cobot aan. De nieuwe versies zorgen ervoor dat er meer veelzijdige pick-and-place-oplossingen beschikbaar zijn om geautomatiseerde magazijnen te helpen opzetten en de kwaliteit van het werk voor magazijnen te optimaliseren voor medewerkers.

De lancering van de nieuwe Smart Palletizer-productlijn komt op een moment dat het cruciaal is om logistieke processen verder te automatiseren, in reactie op het groeiende arbeidstekort – vooral nu de efficiency van magazijnen die draaien op handmatige capaciteit in het gedrang komt.

“Omdat de Smart Palletizer fysiek veeleisende, repetitieve taken kan overnemen, zijn we verheugd om onze nieuwe productlijn op de markt te brengen om een ​​groter publiek te kunnen bedienen. Het is immers onze missie om de druk op het gezondheidsrisico van magazijnmedewerkers te verminderen”, zegt Johan Jardevall, CEO bij Smart Robotics.

Drie uitvoeringen

De productlijn Smart Palletizer is nu verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen.

The Essential Version is een robuust systeem dat een grote verscheidenheid aan producten kan verwerken. Dit systeem is compact en kan verschillende stapelpatronen aan en kan zichzelf zo nodig bijstellen.

The Advanced Version kan een grotere verscheidenheid aan dozen qua grootte stapelen en maakt complexere stapelpatronen mogelijk. Het systeem kan ook dozen stapelen tot een grotere hoogte en kan direct worden geïntegreerd in het magazijnbeheersysteem als dit wenselijk is.

The Premium Version kent bijna onbegrensde mogelijkheden. Van het stapelen van verpakte confectieartikelen en farmaceutische producten, tot en met de behandeling van open dozen. Deze versie van de Smart Palletizer biedt het beste in next-gen, end-of-line automatisering.

Door verschillende versies aan te bieden kunnen klanten de Smart Palletiseermachine kiezen die het beste bij hun behoeften past. De huidige klanten van Smart Robotics, variërend van producenten van snacks en zoetwaren tot leveranciers van farmaceutische producten, nemen de nieuwe versies al in gebruik. Nieuwe klanten uit de warehousingsector, met meer product variëteit, zullen profiteren van de nieuwe versies die beter aansluiten bij hun behoeften.

Veilig en gebruiksvriendelijk

Elke versie van de Smart Palletizer is veilig om mee te werken en zeer gebruiksvriendelijk. De end-of-line cobot haakt in op de toekomst van magazijnoptimalisatie door automatisering samen te voegen met bestaande warehousinginfrastructuur, terwijl de arbeidsomstandigheden voor bestaande medewerkers er beter op worden.

Alle drie de versies van de Smart Palletizer worden geleverd met de optie van een all-inclusive service- en onderhoudscontract door een toegewijd serviceteam, om een ​​vlotte werking te garanderen gedurende de totale levensduur van het systeem. Elke versie van de Smart Palletizer is eenvoudig te integreren in een magazijn, waarbij de dagelijkse operatie niet wordt verstoord, maar de essentiële taken juist vlotter verlopen.

Meer informatie op de website van Smart Robotics.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom automatisering?

 

 

of