Apera introduceert Forge Lab voor robottraining

22 april 2024 redactie AutomationNL

Apera AI heeft Forge Lab gelanceerd, een op AI aangedreven portal voor robot vision-training en simulaties. Automatiseringsprofessionals kunnen binnen enkele uren een simulatie van de combinatie van robot, grijper, bedrijfsomgeving en onderdeel voltooien. Vervolgens kan het onderdeel worden getraind in de Forge-engine en binnen 24 uur een volledig visionprogramma worden geleverd.

Fabrikanten kunnen de implementatietijden voor op visiegestuurde robotcellen aanzienlijk verkorten en ervoor zorgen dat hun investering voldoet aan de verwachtingen. Forge Lab biedt gebruikers van Apera's op AI aangedreven visiesoftware directe toegang tot een op web gebaseerde AI-trainingsportal en simulatieomgeving. Gebruikers van Forge Lab hebben geen fysieke cameraset-up of robot nodig om het product te gebruiken. Met behulp van een op web gebaseerde app kunnen interne automatiseringsteams en systeemintegrators conceptbewijzen sneller afronden, in uren in plaats van weken of maanden.

Het visionprogramma kan worden overgebracht naar de Apera Vue robotische visiesoftware voor gebruik met een gebouwde robotcel.

Forge Lab is gecreëerd op basis van klantvereisten om de implementatietijden van robotcellen te verkorten en automatiseringsstrategieën grondig te testen. Voor fabrikanten met meerdere locaties, zoals automotive OEM's en hun Tier 1-leveranciers, stelt dit automatiseringsteams in staat om identieke of vergelijkbare robotcellen te ontwikkelen voor toepassingen zoals bin picking, materiaalhandling, machinebediening of assemblage.

Altijd op de hoogte blijven?