DigiCert gaat digitale vertrouwensdiensten leveren aan het European Production Giganet project, de eerste praktijktoepassing van Gaia-X. Doel is een veilige communicatie en uitwisseling van data voor de maakindustrie, volgens de Europese normen voor Self-Sovereign Identity.

Het European Production Giganet project (hierna: EuProGigant) gaat de volgende stap voor Industrie 4.0 in Europa tot stand brengen door een gedeeld, intelligent en geautomatiseerd data-ecosysteem te demonstreren dat waardecreatie in de Europese productiesector zal stimuleren. Dit wordt de eerste praktijktoepassing om Gaia-X begrijpbaar en tastbaar te maken voor productiebedrijven, een kader voor de pan-Europese data-architectuur.

DigiCert gaat eigen digitale vertrouwensdiensten aanbieden, gebaseerd op het DigiCert ONE-platform, binnen EuProGigant's Federation Services for Secure Identity & Authentication. Daartoe behoren onder andere Content & IoT Trust Services, volgens de eIDAS-richtlijnen voor het maken van verifieerbare credential wallets en de Self-Description Principles van Gaia-X.

Samenwerking met universiteiten

Onder auspiciën van de Duitse en Oostenrijkse ministeries van Economische Zaken en Klimaat wordt het project geleid door de Vienna University of Technology en Darmstadt University of Technology. Er zijn meer dan twintig bedrijven uit de industriële en technische sector bij betrokken, waaronde grote productiebedrijven als Voestalpine High Performance Metals, Heller en MTU Aero Engines.

Fundament voor Industrie 4.0

Het EuProGigant-project is bedoeld om een belangrijk fundament voor Industrie 4.0 in Europa te leggen. Men wil laten zien hoe de maakindustrie soevereine data en veilige communicatie kan gebruiken in een gedeeld ecosysteem van data, om een revolutie teweeg te brengen in de sector. Door datagestuurde waardeketens te automatiseren en te verbeteren, verwacht EuProGigant dat de Europese maakindustrie kan profiteren van een hogere datakwaliteit en lagere kosten. Het project is deels ook bedoeld om de Europese maakindustrie in staat te stellen te concurreren met goedkope fabrikanten uit opkomende markten, door middel van innovatie en het opzetten van sterkere verbonden systemen.

Het is de bedoeling dat ook kleinere bedrijven gaan profiteren van het project. Het gedeelde data-ecosysteem gaat uitgebreide integraties bieden voor grote en kleine bedrijven, samen met multidimensionale integratie van waardeketens.

Aanjager digitale transformatie

"De bijdrage van DigiCert in EuProGigant versterkt onze rol als  aanjager van digitale transformatie binnen de Europese maakindustrie”, zegt Mike Nelson, VP Digital Trust bij het bedrijf. “Wij zijn er trots op betrokken te zijn bij dit baanbrekende project en hopen dat onze bijdragen de weg zullen effenen voor toekomstige innovaties met de sector.”

De website van DigiCert laat zien hoe het bedrijf digitaal vertrouwen biedt voor de echte wereld.

 

Altijd op de hoogte blijven?