Festo gaat gebruik maken van de PLCnext Technology van Phoenix Contact. De samenwerking werd vandaag aangekondigd op de Hannover Messe. Naar verwachting zal de nieuwe productgeneratie van Festo aan het einde van het jaar gelanceerd worden.

PLCnext Technology is gebaseerd op een open architectuur die Festo in staat stelt om automatisering aan te passen aan specifieke klantvereisten. De combinatie van knowhow van beide bedrijven maakt winstgevende samenwerking mogelijk om toekomstige technologische uitdagingen zoals cyberbeveiliging aan te kunnen.

"In een snel veranderende wereld wordt het steeds belangrijker om partnerships aan te gaan en samen te werken binnen het kader van open technologieplatforms. Een paradigmaverschuiving is duidelijk merkbaar. Samen met Festo zullen we blijven werken aan het genereren van nieuwe oplossingen voor onze klanten. Want duurzame innovatie kan alleen worden bereikt door nauwe samenwerking," aldus Frank Stührenberg, CEO van Phoenix Contact.

Festo was op zoek naar een partner met een open systeembenadering voor zijn toekomstige koers, die een passend besturingssysteem zou leveren, het verder zou ontwikkelen en op de markt zou brengen.

"Met PLCnext Technology gebruiken we het technologisch toonaangevende platform in de automatiseringstechnologie. We zijn ervan overtuigd dat de openheid van PLCnext Technology onze klanten veel voordelen zal bieden," zei Gerhard Borho, Chief Information Technology and Digitalization Officer bij Festo.

"De openheid van PLCnext Technology opent de mogelijkheid voor tal van leveranciers om flexibele, veilige en moderne automatiseringstechnologie aan te bieden. De technologiepartnerschap met Festo is een mijlpaal voor de automatiseringsindustrie. Want hoe meer partners er zijn in een open automatiseringsecosysteem, hoe waardevoller het wordt voor elke individuele deelnemer," aldus Ulrich Leidecker, COO en President van de Business Area Industry Management and Automation bij Phoenix Contact.

 

Altijd op de hoogte blijven?