Het Duitse Onderzoekscentrum voor Kunstmatige Intelligentie (DFKI) richt zich vooral op milieuvriendelijke industriële AI

23 april 2024 redactie AutomationNL

Op de Hannover Messe 2024 presenteert het Duitse Onderzoekscentrum voor Kunstmatige Intelligentie (DFKI) energiezuinige en duurzame industriële AI-oplossingen. 

"Groene AI is een belangrijk onderwerp voor de industrie - ook in Duitsland. In de toekomst is het noodzakelijk dat bedrijven ook rekening houden met de milieueffecten van kunstmatige intelligentie en de mogelijkheden ervan voor duurzaamheid. Daarom laten onze bijdragen op de Hannover Messe zien hoe kunstmatige intelligentie concrete economische en ecologische meerwaarde creëert. Hoewel AI zeer hoge energie-eisen kan hebben als gevolg van training en toepassing, kan het ook helpen om energie en middelen te besparen. Nieuwe architecturen en AI-rekenmethoiden hebben ook enorm potentieel. AI is duurzamer dan zijn reputatie”, legt professor Antonio Krüger, wetenschappelijk en technisch directeur en CEO van DFKI, uit.

DFKI onderzoekt beide aspecten, namelijk de positieve bijdrage aan duurzaamheid en de duurzaamheid van kunstmatige intelligentie (AI) zelf. Met een aantal projecten richt DFKI zich op kwesties zoals de efficiëntie waarmee MKB-bedrijven hulpbronnen en materialen gebruiken en realtime probleemoplossing in fabrieken met AR en VR. Ook doet men onderzoek naar op kwantumtechnologie gebaseerde machine learning voor productieomgevingen. Ook kijkt men naar de mogelijkheden die 6G als opvolger van 5G de industrie te beiden heeft.

Altijd op de hoogte blijven?