Pepperl+Fuchs introduceert compacte afstandssensor met meetbereik tot 60 meter waarin de Pulse Ranging-technologie van het bedrijf is toegepast.

De trend richting miniaturisatie zet zich voort, stelt ht bedrijf, waardoor de vraag naar steeds krachtigere sensoren met compactere afmetingen groeit. Om een antwoord te bieden op deze evolutie, heeft Pepperl+Fuchs het time-of-flight meetprincipe geïntegreerd in het compacte behuizingontwerp van de R20x. Dit combineert nauwkeurige en robuuste meettechnologie voor lange afstanden in gebieden waar de beschikbare ruimte zeer beperkt is.

De huidige automatiseringsfuncties stellen steeds hogere eisen aan de prestaties van de gebruikte sensoren en beperken tegelijkertijd de ingenomen ruimte. De nieuwe R200 afstandssensor met Pulse Ranging Technology voldoet exact aan deze markttrend. In de compacte behuizing van de R200-serie garandeert de optische sensor detectiebereiken tot 10 m op witte objecten en tot 60 m in combinatie met een reflector. Hij geeft altijd een robuust afstandssignaal en behoudt een herhalingsnauwkeurigheid tot 3 mm. Dankzij de geïntegreerde IO-Link interface in de recentste V1.1.3 versie, is deze sensor uitermate geschikt voor toekomstige Industrie 4.0-toepassingen.

Altijd op de hoogte blijven?