Samenwerking Siemens en Hilscher in industriële communicatie

4 november 2022 redactie AutomationNL Hilscher

Siemens en Hilscher, een specialist in industriële communicatieoplossingen, hebben een samenwerking aangekondigd. Samen gaan ze een breed scala aan communicatieprotocollen aan industriële bedrijven aanbieden.

Door de cifX-pc-kaarttechnologie van Hilscher te integreren in de Simatic IPC's van Siemens, bieden de twee bedrijven klanten flexibele toegang tot alle relevante veldbus- en realtime Ethernet-systemen – de technologie voor communicatie tussen apparaten en de uitwisseling van gegevens tussen machines en installaties in de IoT-wereld. Dit ondersteunt de digitale bedrijfstransformatie van de industrie en helpt bij het aanpakken van de hedendaagse technologische uitdagingen, zoals het bereiken van een snellere time-to-market en een grotere efficiëntie.

Met de Simatic Box and Panel PC, een serie robuuste industriële pc's van Siemens met optioneel aanraakscherm van industriële kwaliteit, kunnen klanten verbinding maken, innoveren en toepassingen uitvoeren, zodat ze gegevens kunnen omzetten in waardevolle inzichten.

PC-kaarten in het M.2-formaat uit Hilscher's cifX PC-kaartfamilie kunnen worden geïntegreerd in Siemens' Simatic IPC met behulp van plug-and-play installatie en activering. De intelligente netX-netwerkcontroller van Hilscher maakt vervolgens de integratie van negentien verschillende veldbussen en realtime Ethernet-protocollen in de M.2 pc-kaart mogelijk.

Schaalbaar platform

Volgens de partners zullen gebruikers profiteren van uniforme stuurprogramma's, één configuratietool en een consistente API voor alle protocollen. Met dit schaalbare platform kunnen ze eenvoudig en efficiënt alle relevante automatiseringsprotocollen integreren.

Omschakelen naar het gewenste protocol kan worden uitgevoerd via de firmware van Hilscher, die bij de levering is inbegrepen. Hilscher biedt ook protocolstacks voor zowel controller- als apparaattoepassingen.

De verscheidenheid aan protocollen zorgt ervoor dat de Simatic IPC kan voldoen aan de communicatie-eisen van verschillende marktsegmenten en regio's over de hele wereld, bijvoorbeeld g. EtherNet/IP in de VS en Korea of ​​Modbus in India. Bovendien kunnen gebruikers erop vertrouwen dat wordt voldaan aan specifieke netwerkvereisten van verschillende apparaten, machines en systemen op de wereldwijde automatiseringsmarkt.

Altijd op de hoogte blijven?