Bedrijfsinformatie
Helpdesk voor plc-kennis

Helpdesk voor plc-kennis

Alle kennis die je maar wilt, op afroep Over het algemeen is het bij een procesinstallatie zo dat als het draait, het draait. Je plc, daar sleutel je niet altijd dagelijks aan. Zeker niet als het doet wat het moet doen. Maar ja, wat als je dan ineens wél iets wilt sleutelen. Of erger: je hebt een storing. En degene die het geïnstalleer1

Racen en flipperen in een ijsfabriek

Racen en flipperen in een ijsfabriek

Maar dan wel in samenwerking Bij het automatiseren van productielijnen voor consumptie-ijs komen bijzondere uitdagingen om de hoek. Bij Holiday Ice mochten we binnen kijken en met onze neus op de lijnen staan. “We zijn hier altijd bezig met vernieuwing, zowel van ons assortiment als van onze productieprocessen”, vertelt Bart Hakbijl, D1

Food Technology in de Brabanthallen | Programma krijgt vorm

Food Technology in de Brabanthallen | Programma krijgt vorm

Het programma voor de eerste editie van Food Technology staat al stevig in de steigers. Wetenschappers van naam en faam geven lezingen over hun onderzoek, diverse organisaties zoals Keep food Simple, IFFI, Schuttelaars en Partners, Nederlands VerpakkingsCentrum, Hygienic Design Network, houden tijdens het evenement een seminar.

Seminar Robotica in agrifood business

Seminar Robotica in agrifood business

Op 16 november organiseert Wageningen Academy, in samenwerking met AgroFoodRobotics, een seminar voor professionals die als ontwikkelaar of eindgebruiker betrokken zijn bij de automatisering van teelt, verwerking of logistiek, in zowel land- en tuinbouw als in de levensmiddelenindustrie. Het seminar is van 8:30 uur tot 17:30 uur en vindt plaats op1

Bacteriële opsporing verzocht

Bacteriële opsporing verzocht

Een metaaldetector, maar dan voor bacteriën in voedingsmiddelen die nog van de productieband moeten rollen. Zo’n technologie geeft de voedselveiligheid een flinke boost.

Intelligentie optimaal benutten

Intelligentie optimaal benutten

Alle instrumenten zijn vandaag de dag wel op de een of andere manier ‘smart’ te noemen. Daar kun je heel veel mee. Maar doe je dat ook? Nouryon Functional Chemicals in Herkenbosch gebruikt al sinds 2007 ‘smart’ instrumentatie op basis van HART-technologie. Maar de mogelijkheden van de intelligentie werden voorheen niet volledig benut.

Twaalfduizend busbroden per uur

Twaalfduizend busbroden per uur

‘Deeg-sheeting’, robots, reproduceerbaarheid, meer broodsoorten en hygiëne: het zijn een paar technieken en ontwikkelingen die het industrieel bakken van brood de afgelopen twintig jaar flink hebben veranderd. Aart-Jan Hartman, commercieel directeur van Kaak, vertelt hoe brood toch ook een ambachtelijk product bleef.

3D printen met ongekende precisie

3D printen met ongekende precisie

Roboze heeft zijn topmodel 3D-printer, de ARGO 500, uitgerust met een geavanceerde automatiseringsoplossing van B&R. De printer integreert additive manufacturing in de industriële productiestroom met continue hoge precisie en volledige procescontrole. Het verkort de doorlooptijd en verlaagt de kosten voor het maken van op maat gemaakte metalen ver1

Een goede match: eieren en pneumatiek

Een goede match: eieren en pneumatiek

"How do they do it?" Dat is niet alleen de titel van een succesvol tv-programma, maar ook een intrigerende vraag als het gaat om het verkennen van de technologie achter sommige complexe processen. Vandaag kijken we naar het verpakken van eieren. Hoe kan pneumatiek helpen en ervoor zorgen dat de eieren netjes verpakt en gelabeld in de winkel komen?

Expertise in lijnen en automatisering: Eiwitten

Expertise in lijnen en automatisering: Eiwitten

De focus van de tweede ronde van de MULTIVAC Summit 2021 ligt vooral op het efficiënt verwerken en verpakken van eiwitproducten.

De beste banen in de voedingsindustrie